Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) " "raporunu yayınladı:TEPAV Gıda Fiyat Endeksi (TEGE) Mayıs 2025 sayısı yayımlandı.
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından açıklanan TEGE verilerine göre, 1-31 Mayıs 2025 döneminde aylık gıda enflasyon oranı %1,21 olarak hesaplandı.
Mayıs ayında taze meyve ve sebze kategorisinde fiyatı en çok düşen ürünler sivri biber, çarliston biber ve salatalık olurken limon, kivi ve portakal fiyatlarında yüksek artışlar gözlendi. Taze meyve ve sebze kategorisi dışındaki ürünlerde ise en fazla fiyat artışı kuru kayısı, Antep fıstığı ile margarinde gözlemlenirken balık, yumurta ve ayranda da fiyat düşüşleri tespit edildi.
1-31 Mayıs 2025 dönemi için 2 Haziran 2025 tarihi itibarıyla diğer kuruluşlar tarafından hesaplanan gıda enflasyonu TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile %4,40, İTO İstanbul Tüketici Fiyat Endeksi (İTÜFE) ile %3,24 ve İTO Ücretliler Geçinme Endeksi (ÜGE) ile -%0,09 oldu.
Mayıs 2025 itibarıyla yıllık gıda enflasyonu TEGE ile %30,6, TÜRK-İŞ mutfak enflasyonu ile %32,3, İTÜFE ile %40,5 ve ÜGE ile %35,8 olarak hesaplandı.