E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan halka açık şirketlere ilişkin haberler hakkında açıklama---

SPK'dan halka açık şirketlere ilişkin haberler hakkında açıklama

SPK'dan halka açık şirketlere ilişkin haberler hakkında açıklama
24 Mayıs 2023 - 21:56 borsagundem.com

SPK, sermaye piyasasının güven ve istikrar içinde işleyişini bozacak açıklamaların yanı sıra piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti halinde, sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacağını bildirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Borsa İstanbul pay piyasasında işlem gören şirketler hakkında herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmayan, gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ifadelerin yer aldığı aktarıldı.

Uluslararası piyasalara tam entegre olan sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işlediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması birinci önceliğimizdir. Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen işlemler, Kurulumuz ve Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilmektedir. Sermaye piyasasının güven ve istikrar içinde işleyişini bozacak açıklamaların yanı sıra piyasa bozucu işlem ve eylemlerin tespiti halinde, Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde, Kurulumuz tarafından sorumlular hakkında cezai ve idari yaptırımlar uygulanacaktır."

TMSF, Royal Halı ihalesini iptal etti

 

En fazla para girişi olan hisseler (24/05/2023)

 

TSMF Adabank ihalesinde verilen teklifi açıkladı

 

BİST, bir hisse ve iki yatırımcıya tedbir getirdi

 

Yünsa yüzde 105 oranında bedelsiz için SPK'ya başvuracak

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan 25 Mayıs 2023 12:46

    Spk uyarmaz cezayı kesersin. Yasada belli değil mi cezası neyin uyarısı bu? Bas cezayı kes. Önüne gelen borsayla dalga geçiyor ayıptır daha sert hareket et artık.

  • Hakan uz25 Mayıs 2023 09:31

    Geç bunları spk asıl sen güvenilirliğini kazan önce her imkanınızla küçük yatırımcıyı eziyorsunuz

  • astor25 Mayıs 2023 08:45

    mango gıda cavit caglar zamanında  şaşalı bir şekilde halka arz edildi. yüzde yüzü halka kitlendi benim yoktu .sonra göz altı sonra iflas parayı vuran kaçtı. ekiz yag  şaşalı bir şekilde borsaya girdi 2 tane fabrikası vardı birini sattı . digerini kapattı şimdi fason yag ürettirip satıyor 15  yıldır göz altında  3 defa ihtar verdin kagıt 20 lira . karar  yatırmcının

  • vatandaş25 Mayıs 2023 08:44

    daldaki kargalara baktım gülüşüyorlar ,neden acaba sayın neyseeeeeeee

  • Bir dost25 Mayıs 2023 06:45

    Bir dönde arkana bak derler; arzlarda fiyat tespiti sonucları nı sorgula, bir gün tavan birgün taban , taban tavan bes ongunde yuzde yetmiş oynaklık , on yıllardır ihlas durumu nedir , bunlarda kim sorgulanacak manupulaaasyana uğrayanlar mı manupule edenler mi istikrar sağlamakla görevli olanlar mı?

  • Mehmet altuntaş25 Mayıs 2023 00:10

    Eksik olmayın SPK gayet güzel korkuyorsunuz yatırımcıların hakkını diyecek bı şeyimiz yok, Rabbim yokluğunuzu görsetmesin.

  • A24 Mayıs 2023 23:37

    Şimdi bu astor denen hissenin yaptıkları normal mi yani

  • Hisse Yatırımcısı24 Mayıs 2023 23:20

    Spk sorumlu bürokrasi yönetimi, halka açık şirketlere uzun vadeli yatırım yapan hisse yatırımcısına, kar ve menfaat sağlanıyor mu? Kar ve fiyat pirimi saglamayan sirketlerin gelir gider faaliyetleri doğru mu giderler ile şirketten para çıkartılıyor mu bu gibi açıklar yada sefaflik için mevzuat düzenlemeleri yapıyor mu. Şu haberden anlaşılan, olumsuz habere maruz kalan şirket yöneticileri aramış böyle söyle diye, bu metin hazırlanmış sanki. Hisse yatırımcıları menfaatleri ne olacak. Bi kurul da biz mi kuralım yani....:)))

  • Hakan uz24 Mayıs 2023 22:51

    Tabi tabi inandık borsanın yüzde doksanı nasıl aynı anda inip çıkıyo böyle birşey olamaz bu bir spk önce kendini temizle yatırımcının haklarını koru bi dünya senetde dolandırıcılık yapılıyor ama biz küçük yatırmcı ne ıspat edebilecek teknoloji ve imkanımız yok her tahtayı bir saat izle spk görürsün ozaman kim ne yapmaya çalışıyor gerçi ben kime diyom önce spk kendi güvenilirliğini kazan ytd

  • Bir dost25 Mayıs 2023 09:45

    Aynı nickle yazan sahıs kendine bsska nick bul.

  • BİR DOST25 Mayıs 2023 00:10

    Kılıçtaroğlu'nun ekonomiyi düzelteceğine inanıyorsun da buna neden inanmıyorsun.